Skip to content
Investeren-in-vastgoed

INVESTEREN IN VASTGOED IN BRUISENDE STEDEN: DE FILOSOFIE VAN URBICOON

Het beleggen van geld kan op vele manieren. Simpelweg sparen zet in deze tijden van lage rentes echter weinig zoden aan de dijk en beleggen op de beurs brengt risico met zich mee. Wanneer u op zoek bent naar een goede, interessante en betrouwbare manier om uw geld te beleggen, zult u inmiddels ongetwijfeld gehoord hebben van het investeren in vastgoed. En met reden!

Investeren in vastgoed wordt door financiële experts gezien als hét alternatief beschouwd voor het kopen van aandelen op de beurs. Dat heeft mede te maken met de meerwaarde van het pand waarin u investeert. U kunt er min of meer van uitgaan dat het onroerend goed waarin u uw geld stopt, met de jaren in waarde toeneemt. Bij een aandeel op de beurs is en blijft dat altijd nog maar de vraag.

 

INVESTEREN IN VASTGOED = INVESTEREN IN EEN TOPLOCATIE:

 • in de nabijheid van het openbaar vervoer (bus, metro of trein) en winkelcentra;
 • dichtbij of in het centrum van grootsteden;
 • vlakbij (internationale) bedrijven, (Europese) instellingen en/of schoolcampussen;
 • succesvol investeren in vastgoed om te verhuren aan expats op toplocaties;
 • omgeven door gezellige pleintjes en pittoreske steegjes, met cafés en restaurants;
 • op wandelafstand van mooie parken en/of historische monumenten.

 investeren in vastgoed

 

U WENST PERFECTE AFWERKING WANNEER U WILT INVESTEREN IN VASTGOED:

 • kwalitatieve en moderne (beleggings)appartementen met trendy interieur voor beleggers die willen investeren in vastgoed dat rendabel is;
 • creatieve en stijlvolle architectuur, die een blijvende meerwaarde biedt voor de toekomst;
 • afgewerkt met zorgvuldig gekozen, duurzame en innovatieve materialen (een sterke troef bij verhuur).

 investeren in vastgoed

 

VOOR WIE IS INVESTEREN IN VASTGOED INTERESSANT?

 • voor investeerders, die willen investeren in vastgoed dat veilig en rendabel is;
 • voor medioren of senioren, die op zoek zijn naar een comfortabele, veilige en aangepaste woning, met een terrasje op wandelafstand;
 • voor paswerkende singles, die besluiten met een vriend(in) samen te wonen om de kosten te drukken;
 • voor koppels, die innovatief willen wonen volgens de laatste trends en willen proeven van het bruisende stadsleven;
 • voor eurocraten, expats of internationale zakenmensen, die gedurende een middellange periode comfortabel dichtbij hun werk in Brussel of Antwerpen wensen te wonen;
 • voor (Erasmus)studenten, die comfortabel vlakbij hun studentencampus of school willen wonen en studeren.

De woonmarkt in grootsteden bestaat voor een groot deel uit huurders. Immo in Brussel of Antwerpen zijn daarom de ideale locaties om te investeren in vastgoed, indien u op zoek bent naar een beleggingsappartement.

 

BELEGGEN IN VASTGOED

Beleggen in vastgoed betekent ook dat u (mede-)eigenaar wordt van een pand. U kunt uw deel verhuren en genereert op die manier inkomsten. En let wel: dat zijn inkomsten die altijd door blijven lopen. Immers, huurders betalen hun maandelijkse lasten aan u. Dat geld kunt u vervolgens weer gebruiken om bijvoorbeeld de hypotheek af te lossen. Of, indien u grote plannen heeft, om verder te investeren in ander vastgoed.

Vergelijk dat eens met het kopen van aandelen op de beurs. Pas wanneer u de aandelen verkoopt – in de hoop dat ze fors in waarde zijn gestegen – verdient u daadwerkelijk geld. U genereert in de tussentijd geen kasinkomsten en kunt dus ook niet verder investeren. Investeren in onroerend goed is dus ook een uitstekende manier om uw vermogen te spreiden. U loopt daardoor ook nog eens minder risico.

 

INVESTEREN IN VASTGOED RENDEMENT

U zult uit bovenstaande voorbeelden begrijpen dat een investering in immo u een uitstekend rendement oplevert. Daar komt echter nog eens bij dat beleggen in immobiliën minder inflatiegevoelig is. Dat komt doordat stenen worden gezien als een harde bezitting. Gaat de inflatie omhoog, dan stijgen harde bezittingen in de regel mee. De waarde blijft dus minimaal gelijk.

Vergelijk dat eens met het rendement dat u behaalt wanneer u uw geld voor langere tijd vastzet op een spaarrekening. Ook hier geldt weer dat u in de tussentijd niks met uw geld kunt doen, zoals verdere investeringen. Daarnaast is het zeer de vraag of het rendement in de vorm van rente opweegt tegen de inflatie. Wordt uw geld op een spaarrekening écht meer waard? Bij investeren in vastgoed is dat vrijwel zeker.

 

INVESTEREN IN VASTGOED IN BRUSSEL OF ANTWERPEN

Brussel en Antwerpen zijn ideale steden om te beginnen met investeren in immobiliën. Urbicoon bouwt hier originele appartementen, duurzame kantoren en betaalbare studentenflats die garant staan voor rendement. Populaire grootsteden zijn in trek bij een breed publiek en trekken dus ook veel nieuwe bewoners aan. Al deze bewoners zijn op zoek naar woonruimte. U zit dus gebeiteld.

En last but not least: intrestvoeten zijn momenteel historisch laag, waardoor instappen op dit moment aantrekkelijker is dan ooit. Dus of u nu een professioneel investeerder bent, medior of senior, paswerkende single, koppel of eurocraat: nu is hét moment om te investeren in vastgoed. Iedereen kan het, slechts weinigen doen het.

 

INVESTEREN IN VASTGOED OF NIET?

Bent u benieuwd wat uw mogelijkheden zijn op het gebied van investeren in vastgoed, dan kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Ook kunt u heel eenvoudig extra informatie aanvragen. Hierin wordt uitgelegd wat in uw situatie de beste manier is om te investeren in vastgoed, zonder al te veel risico. Uiteraard kunt u ook alvast een kijkje nemen bij ons actuele aanbod.

De troeven van Urbicoon

 • Urbicoon is een dynamische speler op de vastgoedmarkt. Vastgoed in Brussel, Antwerpen, … heeft voor ons geen geheimen. Ons gedreven team kan bogen op jarenlange ervaring in innovatieve projectontwikkeling.
 • Onze gespecialiseerde bouwpartners, zoals (binnenhuis)architecten en bouwbedrijven, hechten veel waarde aan duurzaam, trendy en betaalbaar wonen.
 • Een eigen verhuurservice en diensten op maat om het leven van de bewoners of uw huurders nog aangenamer te maken

Wenst u graag meer informatie over het beleggen in vastgoed? Wij nodigen u graag uit op ons kantoor (Woluwelaan 2, 1150 Sint-Pieters-Woluwe) om vrijblijvend kennis te maken met onze visie, bouwwijze en persoonlijke aanpak.

Vastgoed, uw investering waard?

Heeft u altijd al willen weten of investeren in vastgoed iets voor u is of heeft u reeds interesse in meer informatie over interessante beleggingen op maat van uw behoeften?

Doe de test