Skip to content

Beleggen in vastgoed? Dit is hét moment!

Een vertraagde economische groei, brexit, handelsoorlogen…, de economie staat onder druk en de kans is groot dat u dit merkt in uw portefeuille. Beleggingen en spaarrekeningen bieden aanzienlijk minder rendement dan vroeger.

Voor de slimme investeerder biedt deze economische situatie echter ook heel wat opportuniteiten. Door de dalende marktrente zijn hypotheekrentes flink gedaald, terwijl de prijzen voor vastgoed blijven stijgen. Beleggen in vastgoed biedt zo een zeker rendement waar u als investeerder van profiteert.

Terug naar het overzicht
ubricoon afb 32

Laat u niet voorbijsteken door de inflatie

De rente op spaarrekeningen is de afgelopen jaren sterk gedaald. Tegenwoordig levert uw spaargeld bij de meeste banken minder dan 1% rente op. Terwijl het leven jaarlijks 1,73% duurder wordt (het gemiddeld inflatiecijfer uit 2019). Momenteel bedraagt het werkelijke rendement op uw spaargeld dus -0,73% of zelfs minder.

De tijd dat u slapend rijk kon worden dankzij de rente op uw spaargeld ligt inmiddels dus ver achter ons. Door de daling van de langetermijnrente wordt het ook steeds moeilijker om beleggingen te vinden waarvan het rendement de inflatie compenseert.

Niet verrassend dus dat steeds meer mensen beslissen om hun geld te beleggen in vastgoed en zo te profiteren van de extreem lage hypotheekrente.

Vastgoed biedt u een aantrekkelijk rendement

Uw geld beleggen in vastgoed is momenteel een zeer verstandige zet. De hypotheekrente is extreem laag en ligt onder de 2%. Als u zelf 20% kapitaal kunt bijdragen en bovendien voor een korte looptijd en een variabele rente kiest, dan kan de rente zelfs rond de 1% liggen.

De prijzen van woningen blijven bovendien stijgen. Uit cijfers van Notarisbarometer blijkt dat de huizenprijzen in 2018 voor het eerst in vijf jaar meer gestegen zijn dan de inflatie. Een trend die ook in 2019 lijkt door te zetten: in het tweede trimester van 2019 nam het aantal vastgoedtransacties met 7,5% toe ten opzichte van 2018 en ook de gemiddelde prijs van woonhuizen en appartementen zit in alle regio’s in de lift. Deze  trend lijkt zich door te zetten in 2020.

Zo steeg de gemiddelde prijs van een appartement in Brussel het afgelopen semester met maar liefst 3,6% ten opzichte van 2018.

Vastgoed levert dus een aantrekkelijk rendement. Dat betekent echter niet dat elke vastgoedinvestering een goede investering is. Wilt u beleggen in vastgoed? Dan doet u dit best met een ervaren partner, die de markt goed kent.

Een betrouwbare partner wanneer u wilt beleggen in vastgoed

Bij Urbicoon richten we ons op het bouwen van kwalitatieve appartementen, kantoren en studentenflats op toplocaties in grote steden, zoals de EU-wijk van Brussel en het centrum van Antwerpen.

Onze appartementen bieden u een zeker rendement. Indien gewenst helpen we u bovendien bij het verhuren van uw vastgoed. Zo hoeft u nooit wakker te liggen van uw investering. Bekijk hier ons huidige aanbod aan beleggingsvastgoed of contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Bron: Notarisbarometer