Skip to content

Is vastgoed in de stad nog interessant als investering?

Volgens De Tijd dreigt er in verschillende Belgische steden een overaanbod aan nieuwbouwwoningen. Er wordt gebouwd voor kapitaalkrachtige gezinnen, terwijl de mensen die een woning zoeken veel vaker jonge starters en/of singles zijn. Een discrepantie die serieuze risico’s met zich mee lijkt te brengen voor zowel vastgoedontwikkelaars als beleggers.

Terug naar het overzicht

Zeker van uw vastgoedinvestering

De Tijd schetst een nogal sombere toekomst voor de steden, een toekomstbeeld waar wij het bij Urbicoon absoluut niet mee eens zijn. De meeste vastgoedontwikkelaars weten namelijk maar al te goed wat ze doen en beginnen niet aan een nieuw project vooraleer ze uitgebreid marktonderzoek te hebben uitgevoerd. Hierdoor wordt de kans op leegstand aanzienlijk verkleind.

De situatie verschilt inderdaad van stad tot stad. Bij Urbicoon richten we ons daarom in de eerste plaats op vastgoed in Brussel en in de tweede plaats op Antwerpen. Twee vastgoedmarkten die we door en door kennen.

Hierdoor lopen we voorop en kunnen we direct inspelen op nieuwe vastgoedtrends en ontwikkelingen:

  • De Brusselse vastgoedmarkt speelt volgens haar eigen regels. Het grote aantal hoogopgeleide expats zorgt ervoor dat er veel vraag is naar luxe huurappartementen. Bij Urbicoon zijn we dan ook gespecialiseerd in de ontwikkeling van appartementen voor deze doelgroep.

  • Ook in Antwerpen passen we onze projecten aan op de markt. Zo trekken er jaarlijks veel studenten naar Antwerpen om op kot te gaan. Daarom ligt onze focus in Roosevelt Square niet alleen appartementen, maar bouwden we ook verschillende studentenflats.

Co-housing: een vastgoedtrend om in de gaten te houden

Leegstand bij dure woningen of appartementen, ook daar is een oplossing voor: co-housing, een alternatieve woonoptie waar steeds meer jonge mensen voor kiezen. Een interessante vastgoedtrend die veel nieuwe mogelijkheden biedt voor investeerders en waar we bij Urbicoon graag op inspelen

De stad blijft populair

Hoewel mensen buiten de stad vaak een woning met een groter oppervlak kunnen krijgen, voor hetzelfde geld, verwachten we bij Urbicoon dat veel van hen er op termijn toch voor zullen kiezen om in de stad te (blijven) wonen:

  • De bruisende steden trekken niet alleen jonge mensen aan, ook oudere mensen uit randgemeenten verhuizen vaak naar een luxe appartement in de stad. In de stad vinden ze alles wat ze nodig hebben op wandelafstand.

  • Ook voor ouders met jonge kinderen is de stad ideaal. Scholen, dagopvang, winkels, speeltuinen, sportclubs en bioscopen zijn vlakbij. En de korte afstanden binnen de stad kunnen met het openbaar vervoer, de fiets of wandelend worden afgelegd, wat niet alleen gemakkelijk, maar ook goedkoop is.

  • Daarnaast worden steden steeds groener en aangenamer om te wonen. In veel steden wordt er geïnvesteerd in parken, meer bomen en muurtuinen. Ook worden auto’s steeds meer uit het centrum van steden geweerd, waardoor de luchtkwaliteit toeneemt.

  • Ook de slimme kilometerheffing voor personenwagens maakt het voor veel mensen interessant om dichter bij hun werk in de stad te gaan wonen. Hierdoor zal de vraag naar (betaalbare) woningen in de stad zeker toenemen.

Vastgoed mét een toekomst

Urbicoon ziet de vastgoedtoekomst in de stad zonnig in. Mits u weloverwogen investeert en rekening houdt met de lokale vastgoedtrends en ontwikkelingen op de vastgoedmarkt.

Overweegt u om te investeren in vastgoed in Brussel of Antwerpen en wilt u graag advies van een betrouwbare partner? Bij Urbicoon kunnen we bogen op jarenlange ervaring in innovatieve projectontwikkeling. Contacteer ons vrijblijvend.

Ubricoon 17