Skip to content

Nooit woonden er zoveel expats in Brussel

Vandaag telt ons land 220.000 hoogopgeleide expats, een recordaantal. In vergelijking met vijftien jaar geleden is dat een stijging van bijna 50%. De meeste expats zijn op zoek naar een appartement in Brussel.

In België werken en wonen er naar schatting 220.000 expats. In 2000 waren dat er zo’n 150.000, een toename van maar liefst 46%. Deze groei ligt echter niet in lijn met de verwachtingen, denk maar aan de financiële crisis, de brexit en de aanslagen die mogelijke expats zouden afschrikken.

Ubricoon afb 9

 

Terug naar het overzicht

Europese hoofdstad, de trekpleister

Expats zijn het vaakst op zoek naar een appartement in Brussel, ook al stijgt de vraag naar Vlaamse steden zoals Antwerpen en Gent lichtjes. Dankzij de Europese instellingen, zoals de NAVO en de Europese Wijk, blijkt Brussel een echte trekpleister te zijn.

Zo behoort Brussel zelfs tot de top 3 van grootste internationale politieke wereldsteden naast New York en Washington DC. Het valt niet te ontkennen dat een dergelijk imago zeker de aandacht trekt.

Het profiel van een expat

De doorsnee expat blijft hier gemiddeld 3,5 jaar en leeft bescheidener, zo is hij niet langer op zoek naar de duurste villa’s. De hoogopgeleide buitenlandse werknemers, tussen de 25 en 40 jaar, zakken het vaakst af uit Japan, Duitsland, Tsjechië en Amerika. Het merendeel werkt voor de NAVO, de Europese Unie en multinationals zoals Toyota en Audi.

Verhuurdienst

Om de intense verhuur op te volgen van uw appartement of studio is het aangeraden om samen te werken met een gespecialiseerde verhuurdienst. Zij bieden dit veeleisende huurpubliek een aangepaste dienstverlening aan. Van schoonmaak, tot klusjes en het doen van boodschappen.

Expats en hun familie

Sinds dit jaar trekken er ook minder expats met hun gezin naar België. Driekwart verblijft hier zelfs alleen, om dan geregeld zijn familie in het thuisland te bezoeken. Wie wel vaak zijn familie meebrengt, zijn Japanse expats. De grote afstand maakt het minder eenvoudig om hen geregeld te bezoeken.

Huurprijzen tot 2000 euro

Voor expats zijn de huurprijzen van 1500 tot 2000 euro per maand standaard. De gemiddelde huurprijs voor een gemeubeld appartement in Brussel met 2 slaapkamer komt op 1500 euro/maand. Voor een penthouse lopen de prijzen op tot 2000 euro/maand.

Investeren in vastgoed voor expats

De grote vraag naar appartementen voor expats doet ook de vraag naar investeringen in vastgoed stijgen. Wie vandaag een appartement koopt in Brussel, is zeker van een constante verhuur aan expats. Op zoek naar een appartement op een centrale locatie in Brussel? Bekijk dan zeker ons aanbod aan appartementen, vlakbij de NAVO, Europese Wijk en Brussels Airport.