Skip to content

Spaargeld 2020: investeren in vastgoed? 3% rendement!

In 2020 zou een vastgoedinvestering 3% rendement opbrengen, terwijl een spaarrekening gemiddeld 0,45% opbrengt. Hierdoor wordt de stap naar een investering vaker gezet. Met hierbij een gemiddelde inflatie van 1,5% maakt u dus verlies op uw spaarrekening.

Terug naar het overzicht

Spaargeld 2020: investeren in vastgoed?

Het rendement van een vastgoedinvestering bestaat uit de huur en de meerwaarde bij een doorverkoop. Een gemiddeld huurrendement bedraagt 3 à 4%, zonder belastingen, onderhoudskosten en de kostprijs van een lening. Een risico in deze vastgoedwereld is het niet vinden van huurders of het zakken naar een lagere huurprijs. Onze eigen verhuurservice kan voor een zorgeloze investering instaan. Met uw spaargeld in 2020 investeren in vastgoed is een winstgevende stap.

Fiscale voordelen

Bij een vastgoedinvestering dient u ook rekening te houden met bijkomende kosten zoals de btw, de notariskosten en eventuele kosten voor de hypothecaire inschrijving. De registratierechten zijn afhankelijk van het gewest waarin de woning zich bevindt. Een gunstig fiscaal voordeel is de woonbonus waardoor u de kosten van uw lening fiscaal kunt aftrekken. Op deze manier stimuleert de overheid de vraag naar vastgoed.

ubricoon afb 25

Interessante meerwaarde

Eén van de belangrijkste argumenten om te investeren in vastgoed is de meerwaarde bij verkoop. In de meeste gevallen mag u rekenen op een gemiddelde jaarlijkse meerwaarde van +- 2 à 3%. Let op, in sommige gevallen betaalt u een belasting op de meerwaarde bij verkoop. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u uw woning, waarin u niet minstens één jaar zelf gedomicilieerd was, binnen de vijf jaar na aankoop verkoopt. In dit geval moet u als verkoper belastingen betalen op de meerwaarde.

Investeren in vastgoed is beleggen in de toekomst

Vastgoed is nog steeds de beste investering voor beleggers met voldoende vermogen die niet meer geloven in de toekomst van het spaarboekje. Het blijft een tastbare belegging die ook veilig is. Investeren in vastgoed is kiezen voor zekerheid en rendement.