Skip to content

Vastgoed blijft waardevaste investering

Ook het afgelopen trimester was er weer een stijgende lijn waarneembaar in de prijzen die betaald werden voor onroerend goed in België. Deze stijgende vastgoedprijzen bevestigen nog eens dat vastgoed een verstandige investering is, met zeker rendement.

Wilt u ook investeren in vastgoed? Wij geven u graag tips die u helpen bij het vinden van het juiste vastgoed.

Terug naar het overzicht
Ubricoon afb 29

Stijgende vastgoedprijzen in België

Elk trimester wordt de ‘Notarisbarometer’ gepubliceerd. In dit verslag staat informatie over de ontwikkelingen op het vlak van gezinnen, ondernemingen en vastgoed.

Als basis voor dit verslag worden gegevens gebruikt uit de dossiers die elke maand in notariskantoren worden opgestart. De Notarisbarometer geeft zo een zeer accuraat en actueel inzicht in de Belgische vastgoedmarkt.

Hieronder vindt u de gemiddelde vastgoedprijzen van het afgelopen trimester voor appartementen en woningen in België.

APPARTEMENTEN

 • Uit cijfers van de notarisbarometer uit het tweede trimester van 2019 blijkt dat men in België gemiddeld 229.820 euro voor een appartement betaalt, een stijging van 3,3% in vergelijking met het eerste trimester van 2019.

 • In Vlaanderen stijgen de prijzen met 3,3%. Voor een appartement betaalt men daar gemiddeld 235.274 euro.

 • Brussel kent zelfs een prijsstijging van wel 4,7%. Appartementen worden er in het tweede trimester gemiddeld meer dan 10.000 euro gekocht ten opzichte van het vorige trimester.

 • In Wallonië is dan weer het omgekeerde waar: hier kent men een lichte prijsdaling van -0,7% ten opzichte van het vorig trimester.

Woningen

 • Voor een woning in België betaalt men in het tweede trimester gemiddeld 260.145 euro, een stijging van 2,5% in vergelijking met het eerste trimester van dit jaar.

 • In Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest stegen de prijzen met wel 5,0%. In Vlaanderen stegen de prijzen tot 1,9%.

Waarom investeren in vastgoed verstandig is

Investeren in vastgoed is echter niet alleen een goed idee vanwege de stijgende vastgoedprijzen. Een tweede woning kan u bovendien heel wat extra inkomsten opleveren wanneer u deze verhuurt.

Denk u erover om uw tweede woning te verhuren? Lees hier hoeveel belastingen u betaalt op deze extra huurinkomsten en wat uw fiscaal voordeel is.

Waar moet u op letten wanneer u in vastgoed investeert?

Van niet elke woning of appartement stijgt de waarde, dus waar moet u rekening mee houden wanneer u vastgoed zoekt om in te investeren? Onze experts geven u graag deze tips mee:

 • De nabijheid van openbaar vervoer is een groot pluspunt.
 • Investeer in vastgoed dichtbij het centrum van grote steden, zoals Brussel of Antwerpen.
 • Kies voor vastgoed dat in een groene omgeving ligt of met een park op wandelafstand.
 • Het is een sterke troef bij de verhuur als de woning of het appartement afgewerkt is met kwalitatieve, duurzame en innovatieve materialen.
 • Probeer een locatie te vinden waar winkels, cafés en restaurants op wandelafstand liggen.

Wilt u uw appartement of woning gaan verhuren? Onderzoek dan altijd eerst of er op die locatie veel vraag is naar huurwoningen.

Zo wonen en werken er naar schatting 220.000 expats in Brussel. Al deze expats zijn op zoek naar huurappartementen in de omgeving van hun werk en zijn bovendien vaak bereid om hogere huurprijzen te betalen. Wanneer u investeert in vastgoed in Brussel bent u dus al snel verzekerd van een hoog huurrendement.

Zorgeloos investeren in vastgoed

Wilt u zorgeloos investeren in vastgoed? Kies dan voor Urbicoon als uw partner. We bouwen originele appartementen, kantoren en studentenflats op toplocaties in grote steden.

Onze kwalitatieve appartementen bieden u een zeker rendement. We hebben daarnaast een verhuurservice die u, indien gewenst, helpt bij het verhuren van uw vastgoed. Zo hoeft u nooit wakker te liggen van uw investeringsvastgoed.

Bron: De Standaard / Notarisbarometer.