Skip to content

5 redenen om te investeren in vastgoed

Nu gebleken is dat investeren in vastgoed 30 keer meer opbrengt dan het klassieke spaarboekje, wordt er steeds meer vastgoed verkocht. Investeren in vastgoed is zelfs populairder geworden dan obligaties en aandelen. Ook in tijden van economische en financiële crisis is opbrengsteigendom lonend. We zetten de 5 redenen om te investeren in vastgoed op een rijtje:

Terug naar het overzicht

1. POSITIEVE CASH FLOW

Over het algemeen zijn huuropbrengsten zekerder dan bijvoorbeeld opbrengsten uit aandelen. Deze opbrengsten brengen iedere maand een vast bedrag aan cash flow binnen. Het aantrekkelijk huurrendement biedt extra pensioen en inkomen.

2. BESCHERMING TEGEN INFLATIE

Als we naar de historische evolutie van vastgoed kijken, heeft vastgoed een veel sterkere correlatie met inflatie dan aandelen of obligaties. Huuropbrengsten bewegen zich mee met de inflatie. Is er inflatie, dan stijgen de huurprijzen en dus ook de huuropbrengsten. Wanneer inflatie aantrekt, zullen de inkomsten uit vastgoed ook stijgen.

3. TAL VAN BELASTINGVOORDELEN

Investeren in vastgoed is en blijft fiscaal interessant. De overheid subsidieert het eigen bezit van vastgoed. Voor de verhuur van een woning of appartement krijgt u een belastingvoordeel op de hypothecaire lening.
5 REDENEN OM TE INVESTEREN IN VASTGOED

4. MEERWAARDE OP LANGE TERMIJN

Door de stijgende vastgoedprijzen in grootsteden en de schaarste aan goed gelegen gronden, vormt investeringsvastgoed een meerwaarde op lange termijn. Niet alleen het gebouw stijgt in waarde, ook de grond zal meer opbrengen. De waarde zal blijven toenemen omdat de vraag hoger ligt dan het aanbod.

5. INVESTEREN IN VASTGOED IS ZORGELOOS

Wie kiest voor investeringsvastgoed dat men later wil verhuren, geniet van de voordelen van vastgoed en laat de klassieke zorgen achterwege. Een appartement met verhuurdienst is de droom van elke investeerder. Als investeerder zoekt u naar een belegging met een hoog rendement. Sparen, aandelen kopen of … investeren in vastgoed. Bedrijven bieden hun eigen verhuurservice aan en laten u zorgeloos genieten. Of u nu bewoner, huurder of investeerder bent, Urbicoon biedt u een persoonlijk dienstenpakket aan.