Skip to content

Het belang van een goed geïsoleerde appartementen

Verhuur en herverkoop gaat samen met een vraag naar kwaliteit op lange termijn. Hierbij speelt het Energieprestatiecertificaat, beter gekend als EPC, een belangrijkere rol dan ooit.
 
Een van de belangrijkste aspecten bij de verkoop of verhuur van een appartement is de ligging. Die heeft, net zoals vroeger, nog altijd een grote waarde. Maar wat vandaag belangrijker dan ooit geworden is, is het EPC. Dit certificaat is een belangrijk document dat invloed heeft op de verhuur- en verkoopprijs en is de doorslaggevende factuur bij verkoop.
 
Een goed geïsoleerd appartement heeft een grotere waarde dan u zou denken. Een appartementsgebouw aan de binnenkant isoleren is eenvoudig. Een gebouw dat buitenisolatie nodig heeft daarentegen, is verlieslatend. Een goede isolatie is een belangrijk in de toekomst om de meerwaardebepaling vast te stellen.
Terug naar het overzicht

BIJ VERHUUR

Het EPC is van groot belang bij verhuur. Wanneer uw investeringsappartement goed geïsoleerd is, worden er minder energiekosten uitgegeven. En des te minder water, gas en elektriciteit er verbruikt wordt, des te meer er netto van de huur overblijft. Een goed geïsoleerde woning maakt daadwerkelijk een verschil op uw energiefactuur. Op deze manier creëert u als verhuurder een groter rendement.

HOGERE WAARDE

Dankzij het Energieprestatiecertificaat haalt u meer uit een nieuwbouw. Zodra het EPC goed ingeburgerd is, zal dat een gunstige invloed hebben op de vastgoedprijzen. Zo zal er een correctere berekening van de waarde van uw appartement vastgesteld worden en zal de waarde van energiezuinige appartementen stijgen. Voor woningen die minder goed scoren, zal de koper heel wat minder willen betalen.

Met de steeds stijgende energiekosten zal dit naar de toekomst toe alsmaar belangrijker worden. Een appartementsgebouw na-isoleren is misschien wel mogelijk, maar hiervoor moeten alle eigenaars tot een akkoord komen om de kosten te dragen.