Skip to content

Drie nieuwe vastgoedtrends voor de komende jaren

De komende jaren zal vastgoed zich enorm evolueren in onze steden. Woontrends die vandaag al een grote hype zijn in verre landen, zullen hun intrede doen in ons land. Een tuin op de zevende verdieping? Alles kan!

In steden zoals Singapore of Tokyo staan ze al ver op het vlak van vastgoed. Deze woontrends komen nu onze richting uit. Wat mag u verwachten?

Terug naar het overzicht

1. REWILDING

Wat denkt u van een tuin op zo goed als alle verdiepingen van een appartementsgebouw? Op het derde verdiep, op het zesde of zelfs op het achttiende? Dat is ‘rewilding’. Projectontwikkelaars proberen steeds vaker om het ‘groene aspect’ bij hun woonprojecten te betrekken. De tijd dat het stadspark de enige groene plaats in de stad was, is voorbij.

De ‘Sky Gardens’ in Singapore zijn hiervan een mooi voorbeeld. Er werd er een hotel gebouw met om de 4 verdiepingen een tuin, op deze manier kan er 15.000 m3 groen in het hotel geïntegreerd worden. Deze ‘Sky Gardens’ worden hier straks de normaalste zaak van de wereld.

The ParkRoyal op Pickering, Singapore

24-07-1024x964-jpg

Bron foto: http://ecoworks.be

Bosco Verticale in Milaan

24.07-1

Bron foto: inhabitat.com

2. THIRD PLACES

Een andere vastgoedtrend is die van ‘Third Places’. Dit zijn tussenstops waar we kunnen werken totdat de file voorbij is of gewoon om inspiratie op te doen. Vaak zijn er tussenstops in een koffiebar of een ingericht café, maar er zijn ook uniekere locaties zoals in musea of sportclubs. Ideaal om even te vergaderen of te brainstormen. Deze ‘Third Places’ verdienen een plaats naast de traditionele werkplek en het thuiswerken.

3. INSPANSION

Wat denkt u van een zwembad in een verlaten metrostation? Of een luxehotel in een vervallen zwembad? Echt alles kan vanaf nu. Deze trend ‘Inspansion’ laat de stad van binnenuit groeien. Alle leegstaande gebouwen zullen op lange termijn een functionele invulling krijgen.

Een voorbeeld hiervan is de metamorfose van het zwembad Molitor in Parijs. Het vervallen zwembad werd omgevormd tot een luxehotel.

24.07-8013591_216_z-768x576

Bron: www.hotels.com

Nog gewaagder zijn de plannen om de ongebruikte metrostations van Parijs om te vormen tot zwembad, nachtclub, restaurant of cinemazaal.

 

Bron: Trends Knack