Skip to content

Creatieve architectuur in hartje Brussel

In 2015 werd gestart met de bouw van het nieuwbouwproject ‘The Squares’ in Brussel opgebouwd. Een exclusief project in de Europese wijk dat 23 appartementen en een penthouse telt. Architectenbureau Atelier 224 stond in voor de creatieve uitstraling van het gebouw.
 

Op 150 meter van de Wetstraat en het Schumanplein draagt het nieuwbouwproject ‘The Squares bij tot de stadsontwikkeling van Brussel. De topligging en de aantrekkelijke architectuur vormen een gouden combinatie. De aantrekkingskracht van het project drukt een stempel op de stad. Net daarom is de keuze van de architect zo cruciaal: geheel in lijn van onze filosofie kozen we ervoor om samen te werken met het architectenbureau Atelier 224.

Terug naar het overzicht

IN SAMENWERKING MET ATELIER 224

Vincent Dupont staat aan het roer van Atelier 224. Hij is voormalig rechterhand van Corbiau, een icoon binnen de architectuur. Op architecturaal vlak kiezen zij voor een moderne, creatieve en strakke stijl. The Squares wordt daarom ook getypeerd door een strakke architectuur: een witte gevel met oranje kleuraccenten en inpandige terrassen.

NIEUWBOUWPROJECT MET APARTE TERRASSEN

Het nieuwbouwproject bestaat uit vijf bouwlagen. De bovenste verdieping wordt ingenomen door een luxueuze penthouse met een groot terras. Bijna elke woning beschikt over een terras met prachtig zicht. Ondergronds zijn naast tal van parkeerplaatsen ook fietsenstallingen voorzien. In de kelderverdieping kunnen de bewoners gebruik maken vaneen gemeenschappelijk waslokaal met wasmachine en droogkast, een dienst die wij graag aanbieden. Voor de veiligheid van de bewoners kozen wij voor een gescheiden ingang tussen de ondergrondse parking en de gemeenschappelijke ruimtes van het gebouw.

ARCHITECTUUR: CREATIEF BOUWEN

Onze architecten denken mee om creatieve oplossingen te zoeken die het interieur in dit nieuwbouwproject groter maken. Een sterk ruimtegevoel creëren we bijvoorbeeld door gebruik te maken van de juiste kleuren, grote ramen die voor veel lichtinval zorgen, het parket in een andere richting te leggen of te werken met halfopen muurtjes.

INVESTEREN IN VASTGOED TE BRUSSEL

Investeren in vastgoed is kiezen voor zekerheid en rendement. In onze hoofdstad blijft het internationaal huurpubliek groeien. Meer dan 100.000 expats verblijven in Brussel door tewerkstelling van de EU, de NAVO en internationale bedrijven.