Skip to content

De toekomst van vastgoed? Brussel en Antwerpen

5 REDENEN OM TE INVESTEREN IN EEN APPARTEMENT IN DE STAD
 
Verstedelijking is een wereldwijde trend. Men verwacht bijvoorbeeld dat 60 procent van de Chinese bevolking tegen 2020 in steden zal vertoeven. Maar ook onze kant van de aardbol verstedelijkt in ijltempo:
 
– Brussel verwelkomde de afgelopen vijf jaar 70.000 nieuwe inwoners. Tegen 2030 mogen we nog eens 200.000 extra Brusselaars verwachten.
 
– Ook Antwerpen breidt gestaag uit. Het voorbije decennium nam het aantal Sinjoren toe met niet minder dan 50.000. De diamantstad telt in 2030 wellicht 70.000 inwoners meer, en kroont zich daarmee tot sterkste stijger van Vlaanderen.
 
Urbicoon gelooft rotsvast in de kracht van de stad, getuige onze ‘Urbicooning-filosofie: dit zijn 5 goede redenen om te investeren in een appartement in de stad.
Terug naar het overzicht

1. DE STAD ALS AANTREKKINGSPOOL VOOR JONGEREN

Jongeren zien de stad als een sociaal ontmoetingscentrum met oneindig veel mogelijkheden. De vele cafés en brasserieën zijn de ideale plek om gezellig te keuvelen. Ook theater-, film- en concertzalen liggen op wandelafstand.

2. STUDEREN IN DE STAD

 Hogeschool- en universiteitsstudenten huren hun studentenflat liefst op een steenworp van de campus … en het bruisende stadscentrum. Na het afstuderen vinden ze snel een leuke job in de stad die voor hen zo vertrouwd aanvoelt.

3. VAN DE STAD NAAR HET PLATTELAND, EN TERUG

Ook oudere mensen vinden hun gading in de stad. Een huis op het platteland wordt te moeilijk om te onderhouden. Daarom verblijven ze liever op een knus en praktisch appartement met alle nodige voorzieningen. Met alle winkels in de buurt hoeven ze niet ver te wandelen om boodschappen te doen.

4. EEN AUTO MINDER

Op lange termijn valt wonen in de stad goedkoper uit dan wonen op ‘de buiten’. Denk maar aan jonge ouders, die dagelijks van de kinderopvang en de school naar de muziekschool en het sportcentrum moeten hollen. Aangezien alles in de stad op wandel- en fietsafstand ligt en er een ruim aanbod op vlak van openbaar vervoer is, hebben gezinnen een auto minder nodig (of zelfs twee). Gezien de stijgende dieselprijzen en de nakende invoering van rekeningrijden, creëert dat heel wat financiële ademruimte.

5. MINDER ONDERHOUD

Een modern appartement is functioneel ingericht. Wie voor een appartement kiest, bespaart zo flink op de onderhoudskosten van zijn woning.

Dankzij de stijgende populariteit van onze steden is de verhuur van je investeringsappartement gegarandeerd. De toekomst van Brussel en Antwerpen oogt rooskleurig. Logisch gevolg: wie vandaag investeert in vastgoed in Brussel en Antwerpen, kan rekenen op een uitstekend rendement.

Herman Vluymans is de zaakvoerder van Urbicoon en heeft meer dan twintig jaar ervaring in vastgoed. Via deze blog deelt hij zijn passie voor projectontwikkeling en ondernemerschap.