Skip to content

Financiële tip

GELD OPNEMEN DAT U NOG NIET GESPAARD HEEFT? IS DAT MOGELIJK?

Bijna drie kwart van de loontrekkende Belgen heeft een groepsverzekering via zijn werkgever. Ook zelfstandigen, vrije beroepen en particulieren sparen massaal voor een bijkomend pensioen. Veel van deze spaarders spreken hun gespaarde kapitaal pas aan wanneer ze de pensioenleeftijd bereiken. Het slapend kapitaal binnen deze groepsverzekeringen (IPT voor zelfstandigen en CPT voor werknemers), kan u echter al veel eerder wakker maken. Benut u uw kapitaal maximaal?
 
Het kapitaal dat zelfstandigen en werknemers sparen, leverde tot hiertoe geen voordelen op voor het pensioen inging. Een nieuwe financieringsformule brengt daar nu verandering in: vandaag kan u al tot 90 procent ontlenen van het kapitaal dat u via een groepsverzekering of langetermijnsparen vergaart. Dat geld kan u slim investeren in goed gelegen vastgoed. Dankzij uw vastgoedinvestering geniet u niet alleen van een maandelijks rendement. U creëert ook bijkomende meerwaarde op lange termijn. Het bewijs? De vastgoedprijzen van investeringsappartementen in Brussel stegen de laatste vijf jaar met niet minder dan 28 procent (bron: Trends Vastgoedgids).
 
Wie in vastgoed wil investeren en geen bijkomende lening wil aangaan, kiest dus voor deze flexibele oplossing. Neem nu tot 90 procent van het spaarbedrag op dat je zult bereiken op 65 jaar om te investeren in vastgoed. Wij zoeken samen met u de financieringsformule die het best bij u past.

 

CONCLUSIE

Investeer nu al met het geld van uw toekomstig gespaard kapitaal via groepsverzekering of langetermijnsparen.

Voor meer info, contacteer:

Marnic Vandenbroucke
Onafhankelijk financieel adviseur
Vandenbroucke Consulting GCV
0475 73 47 43
mail: marnic.vandenbroucke@seaneurop.com
fmsa nummer: FSMA 41311 A

NADELEN BULLETKREDIET

Op het einde van de lening zal u door de hogere rentevoet meer rente betalen dan bij een traditionele lening. Niet alleen de rente zal hoger liggen, maar ook de aktekosten. Het bulletkrediet wordt door een hypothecaire inschrijving gewaarborgd. Deze inschrijving heeft u bij een traditionele lening niet nodig, enkel een hypothecair mandaat is dan verplicht. Tot slot vergt het bankkrediet veel discipline. Wanneer de lening ten einde loopt, is de kans groot dat er niet voldoende financiële middelen opzij werden gezet.

 

Het bulletkrediet is wat dat betreft een interessant type van lening wanneer u over voldoende financiële middelen beschikt maar ze nog niet wilt inzetten of verwacht te gaan krijgen. Investeren in vastgoed met een bulletkrediet is dus erg voordelig. Bekijk hier onze rendabele vastgoedprojecten.