Skip to content

Group Machiels en Urbicoon: een gouden samenwerking

Urbicoon, een dochter van Group Machiels, bouwt als eerste bouwbedrijf studentenflats met een duurzame houtskeletbouw gevelbekleding. Group Machiels draagt al meer dan 70 jaar bij aan het duurzaam beheer van materialen, energie en infrastructuur.

Terug naar het overzicht

EEN DUURZAME FOCUS

Group Machiels zet zich al meer dan 70 jaar in voor tal van vastgoedactiviteiten. In 1941 richtte grootvader Louis Machiels sr. de eenmanszaak op. Nadien werd het een van de meest leidende milieubedrijven in België met een tweede thuisbasis in Chili. Vandaag bouwt Group Machiels het bedrijf verder uit met de focus op diverse duurzame activiteiten. Hun missie: werken aan een totaaloplossing om de ecologische voetafdruk naar nul te herleiden.

URBICOON, EEN NIEUWE WOONOPLOSSING

De komst van Urbicoon betekende een specialisatie in de bouw, verkoop en verhuur van originele en duurzame woningen. De focus ligt op city-appartementen, studentenflats en kantoren op toplocaties in steden zoals Antwerpen en Brussel. Het centrale ‘Lifelong Living’-concept is een woonoplossing voor iedereen, in elke levensfase.

ROOSEVELT SQUARE, ECOLOGISCHE MATERIALEN

Er zijn tal van interessante realisaties tussen Group Machiels en Urbicoon. Tijdens elk project streven we naar een ideaal evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen. In april 2016 zijn we aan een succesvolle realisatie gestart, namelijk het nieuwbouwproject ‘Roosevelt Square’. Dit project is een 8-verdiepingen hoog studentencomplex in hartje Antwerpen. Voor dit project konden we rekenen op de ecologische gevelpanelen uit kleiklinkers van Group Machiels. In de tussentijd hebben de studenten hun intrek genomen in dit studentencomplex om het nieuwe academiejaar te beginnen.

Roosevelt Square Urbicoon Group Machiels

Machiels Urbicoon

Urbicoon Machiels

Ook bij onze andere projecten ‘The Squares’ en ‘Park Avenue’ staat duurzaam bouwen centraal.