Skip to content

Is de Brusselse verhuurmarkt oververhit?

Als vastgoedexpert staan wij op 17 november op Finance Avenue 2018, de grootste nationale geldbeurs voor spaarders en beleggers. In de Immo Corner geeft onze Sales Manager, Alexander Ryckaert, een presentatie over de toekomst van de Brusselse vastgoedmarkt. Bent u benieuwd naar wat hij gaat vertellen? Hieronder geven we u alvast een voorproefje van onze presentatie.

Terug naar het overzicht

Is investeren in vastgoed in Brussel nog interessant?

Bij Urbicoon zijn we van mening dat hoogwaardig vastgoed in Brussel ongetwijfeld een rendabele en veilige investering is, en blijft, en wel om deze redenen:

  • In Brussel werken 40.000 functionarissen, 20.000 lobbyisten en 5.400 diplomaten. Al deze hoogopgeleide expats zijn op zoek naar tijdelijke appartementen van hoge kwaliteit en het liefst zo dicht mogelijk bij hun werk. Bij Urbicoon zijn we gespecialiseerd in de ontwikkeling van luxe appartementen voor deze doelgroep.
  • Er werken en wonen nu al veel expats in de Europese wijk van Brussel en als het aan het Brussels Gewest ligt, dan zullen dit er alleen maar meer worden. Om dit te bereiken wordt er volop geïnvesteerd in grote, moderne kantoorgebouwen en is er aandacht voor meer groen. In totaal staat er zo’n 175.000 tot 210.000 m² aan nieuwe kantoren gepland, wat weer veel nieuwe expats zal aantrekken. Wie vandaag investeert in vastgoed in de Europese wijk, plukt daar dus zeker in de toekomst de vruchten van.
  • Vastgoedprijzen blijven stijgen, wat nog maar eens bewijst dat vastgoed een verstandige investering is, met zeker rendement. Volgens recente cijfers van de Notarisbarometer steeg de gemiddelde prijs van een appartement in Brussel met 2,1% ten opzichte van het eerste trimester van 2018.
  • Brussel loopt voorop wat betreft de isolatie van nieuwbouw. Nieuwe appartementencomplexen, zoals ons project Residentie Schuman, zijn daarom vaak passiefbouw. Als u investeert in een duurzaam nieuwbouwproject, dan investeert u in de toekomst.

Kortom: de vastgoedmarkt in Brussel is dus zeker niet oververhit.

Investeren in vastgoed in Brussel blijft dus een verstandige manier om uw geld te beleggen, zeker als u samenwerkt met een ervaren vastgoedpartner die de markt goed kent, zoals Urbicoon.

Finance avenue 2018

Finance Avenue wordt georganiseerd door De Tijd en brengt experts uit verschillende sectoren samen om al uw vragen over geldzaken te beantwoorden. Deze beurs is dé plek voor iedereen die meer wilt weten over zaken als investeren in vastgoed, pensioensparen, de toekomst van de bitcoin of successieplanning.

Bent u benieuwd naar de volledige presentatie van Urbicoon? Of heeft u vragen die u graag persoonlijk wilt stellen? Kom dan op 17 november naar Finance Avenue. De presentatie van Alexander start om 13.55 uur in Immo Corner 1. Hopelijk tot dan!

Ubricoon afb 16