Skip to content

Urbicoon zet stevige kanttekening bij cijfers over leegstand in Antwerpen

“INVESTEREN IN STUDENTENFLATS NOG ALTIJD STEENGOEDE BELEGGING”

“Helft van koten in Antwerpen nog niet verhuurd”. “Overaanbod studentenkoten in Leuven.” Studentensteden als Leuven en Antwerpen krijgen hun koten niet meer verhuurd, zo schreeuwen krantenkoppen ons in vette letters toe. Dat zogenaamde overaanbod is echter een heel relatief fenomeen. De realiteit is heel wat genuanceerder dan de sloganeske krantentitels doen vermoeden.

Terug naar het overzicht

VAN KOT NAAR KROT

In absolute cijfers lijkt het namelijk alsof het verhuren van studentenflats ‘op zijn gat’ ligt. Maar welke koten geraken niet verhuurd? Je raadt het al: de koten die eerder de naam ‘krot’ verdienen. Kleine, ouderwetse, vervallen koten die niet voldoen de eisen van de hedendaagse student. Wist je bijvoorbeeld dat 2 op 3 gecontroleerde studentenpanden in Antwerpen niet eens aan de normen voldoen? Geen wonder dat deze koten geen huurder vinden. Versleten koten zijn gedoemd om stof te vergaren.

 

STUDENTENFLAT > KOT

De hedendaagse student verwacht meer van zijn ‘kot’. Hij/zij zoekt geen verouderde kamer van 9 m2, maar een hoogwaardige en nieuwe studentenflat in een veilige buurt. Anders dan 10 jaar geleden kiezen studenten vandaag voor een comfortabele en gerieflijke tweede thuis. Niet alleen studenten zien de voordelen van een kwalitatieve en trendy studentenkamer. Ook ouders betalen met plezier een rechtvaardige huurprijs om zoon of dochter in alle comfort te laten studeren.

 

ROOSEVELT SQUARE ALS TRENDSETTER

URBICOON anticipeert op deze trend. Met het project Roosevelt Square brengen we een vernieuwingsgolf in studentenvastgoed op gang:
-Deze 37 studentenflats aan de Antwerpse Rooseveltplaats liggen in een veilige omgeving én op een boogscheut van het station, de campussen, de uitgaansbuurt en het historisch centrum.
-Ook de inrichting van het gebouw spreekt tot de verbeelding. Studenten kunnen rustig tv kijken en draadloos surfen in hun eigen flat, of gezellig samenzitten met vrienden en kotgenoten in de gemeenschappelijke ruimtes. Studenten voelen zich aangetrokken tot een comfortabele leefomgeving met eigentijdse look.
-Daarnaast vragen studenten om bijkomende diensten. Dankzij onze URBICOONING service zijn de bewoners van Roosevelt Square maar één telefoontje verwijderd van fietsreparaties, was- en poetsdiensten, informatie over het openbaar vervoer,…
-En als kers op de taart… Studenten kennen de geneugten van het online shoppen als geen ander. Omdat online bestellingen in een persoonlijke kluis toekomen, missen onze bewoners geen enkel pakketje, ook niet wanneer ze in de les zitten (of nog onder de dons liggen).

 

GOED NIEUWS VOOR INVESTEERDERS

Antwerpen krijgt steeds meer studenten over de vloer, op zoek zijn naar gloednieuwe studentenflats. Het is niet voor niets de tweede studentenstad van Vlaanderen, na Leuven. Wie investeert in onze studentenflats kan dus rekenen op een mooi rendement. We nemen de investeerder ook heel wat werk uit handen. Alle papierwerk, onderhoud en eventuele herstellingen nemen wij voor onze rekening. Zo combineert elke eigenaar zijn hoog rendement met een zorgeloos verhuur.

Moraal van het verhaal? De cijfers en krantenartikels schetsen een eenzijdig beeld. In de praktijk zoeken studenten nog altijd goed gelegen en moderne studentenflats, zoals op Roosevelt Square.

Herman Vluymans
Zaakvoerder Urbicoon