Skip to content

3 vragen die vastgoedinvesteerders zich stellen

Een slimme belegging in de vastgoedwereld is voor beginners altijd een zoektocht. Vastgoedinvesteerders hebben op dat moment vele vragen over hun investeringen. Wij geven het antwoord op de drie meest gestelde vragen.

Terug naar het overzicht

3 VRAGEN VAN VASTGOEDINVESTEERDERS

 

1. IS HET HET RENDEMENT WAARD?

De dag van vandaag mag u bij beleggingen rekenen op een jaarlijks rendement van zo’n 3 à 4%. In vergelijking met spaarboekjes ligt het beleggingsrendement veel hoger, we zien hier een jaarlijks rendement van 0,10%. Beleggen in vastgoed zorgt dus voor interessante opportuniteiten.

Investeren in vastgoed brengt tegenwoordig 30 keer meer op dan spaargeld. Bij dergelijke investeringen zet u uw spaargeld om in iets tastbaars met een meerwaarde op lange termijn. Ook kan u voortaan genieten van uw vrije tijd in een tweede verblijf. Naast het eigen gebruik kan u de woonst ook verhuren wat u extra huurinkomsten oplevert.

 

2. IS MIJN BUDGET TOEREIKEND?

Bij een investering in vastgoed, zoals de aankoop van een woning, schrikken we vaak van de hoge prijzen. Bij dergelijke aankopen dient steeds rekening gehouden te worden met het rendement. Zo hebt u als vastgoedinvesteerder bij een belegging van bijvoorbeeld €100.000 aan een rendement van 4% een meerwaarde van €8.160. Bij elke vastgoedbelegging kunt u dus steeds op een meerwaarde rekenen.

vastgoedinvesteerders

3. ZAL IK NIET OVERSPOELD WORDEN MET ZORGEN?

Bij de verhuur van een woning dienen vastgoedinvesteerders met heel wat zaken rekening te houden. Zo denken we aan onderhoud, wanbetalers en het voorkomen van leegstaande panden. Het is daarom aangeraden om vastgoed aan te kopen bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in zorgeloos vastgoed. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over de verhuur van uw eigendom. Ook wij kunnen u een persoonlijk dienstenpakket aanbieden. Dankzij onze eigen verhuurservice hoeft u zich hierover nooit zorgen te maken. Of u nu bewoner, huurder of vastgoedinvesteerder bent, wij bieden elke service aan om u het leven gemakkelijker te maken.

 

Bron: DeVastgoedgids