Skip to content

Verbeter het rendement van uw vastgoed met stabiel vastgoedbeheer

Als u besluit om te investeren in vastgoed in Brussel, dan wilt u natuurlijk zeker zijn dat uw investering u zoveel mogelijk rendement oplevert. Een manier om het rendement van uw vastgoed te optimaliseren is door samen te werken met een ervaren vastgoedbeheerder.

Terug naar het overzicht

Het gemiddelde rendement van vastgoed in Brussel

In Brussel ligt het gemiddelde brutorendement van nieuw vastgoed op 3%. Bij het berekenen van het brutorendement houdt men nog geen rekening met bijkomende kosten zoals het onderhoud, eventuele leegstand, belastingen op uw verhuurinkomsten en verzekeringen.

Voor een zo hoog mogelijk nettorendement houdt u deze kosten dus best zo laag mogelijk. Dit is iets waar een ervaren vastgoedbeheerder u perfect mee kan helpen.

Waarom u best investeert in vastgoedbeheer

Algemeen gesteld geldt dat hoe meer zorg u besteed aan de verhuur van uw eigendom, hoe meer rendement het u uiteindelijk oplevert.

Met een goed onderhouden appartement, in een goede of opkomende wijk, dat gemeubeld verhuurd wordt trekt u hoogopgeleide en kapitaalkrachtige huurders aan zoals expats.

Er komt echter veel kijken bij het tevreden houden van deze (veeleisende) huurders. Om de intense verhuur van uw appartement of studio op te volgen is het daarom aangeraden om samen te werken met

een gespecialiseerde verhuurservice zoals die van Urbicoon.

Zo biedt u uw huurders altijd een vlekkeloze service, bespaart u zelf heel veel tijd en kunt u zorgeloos genieten van het stijgende rendement van uw vastgoed.

Welke taken kunt u toevertrouwen aan een vastgoedbeheerder?

Een vastgoedbeheerder heeft ervaring met de verhuur van vastgoed en zal alle processen vakkundig optimaliseren. Daarmee neemt een deskundige vastgoedbeheerder u veel werk uit handen, zoals:

  • Het papierwerk: plaatsbeschrijvingen, huurcontracten, opvolging van betalingen, waarborgen…
  • Doorvoeren van de jaarlijkse indexatie.
  • Het onderhoud van uw vastgoed en de uitvoering van (technische) herstellingen.
  • Het tijdrovende selectieproces om een betrouwbare huurder te vinden.
  • De aansluiting van tv/internet/telefonie.

Een vastgoedbeheerder is bovendien 24 op 7 bereikbaar voor vragen van uw huurders, zo hoeft u nooit meer wakker te liggen van wanbetalers of defecten aan uw beleggingsappartement.

Extra service als troef

Indien gewenst biedt de verhuurservice van Urbicoon uw huurders extra services aan zoals een verhuisdienst, poetsdienst, de verhuur van meubels, droogkuis en een boodschappendienst. Zo kunt u uw huurder altijd de beste deal bieden.

Investeren in vastgoed met een optimaal rendement?

Bent u op zoek naar vastgoed om in te investeren of naar een betrouwbare verhuurservice? Bij Urbicoon zijn we u graag van dienst. We kennen de vastgoedmarkt in Brussel door en door en bij ons kunt u altijd rekenen op persoonlijk en vakkundig advies.

Bekijk alvast onze vastgoedprojecten op toplocaties in Brussel of de mogelijkheden van onze verhuurservice. Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Ubricoon afb 21