Skip to content

Van wereldniveau: Royale Belge verovert 2 MIPIM-awards in Cannes

Met veel trots kondigen we aan dat Royale Belge twee awards heeft gewonnen op MIPIM: één van de grootste en meest prestigieuze vastgoedbeurzen ter wereld. De ontwikkeling kaapte zowel de prijs voor Best conversion project als Best mixed-use project weg.

Scherm­afbeelding 2024-03-20 om 17.07.56

Samen met Foresite, APE, en CORES Development, werkte Urbicoon aan de reconversie van het imposante gebouw. De renovatie van het uitzonderlijke terrein van Royale Belge revitaliseert een iconisch gebouw en het omliggende 11 hectare grote park. Met kantoren, een hotel, foodmarket, restaurants, coworkingruimtes, een auditorium en een gezondheidscentrum ondersteunt het gemengde programma de herintegratie van het gebouw in het stedelijke leven van Brussel.

 

Royale-Belge-Souverain-25-Interior-stairs-Brussels-CORES (1)

 

Het beschermde gebouw van 40.000 m2 werd oorspronkelijk ontworpen door René Stapels en Pierre Dufau als hoofdkwartier van Royale Belge Insurance, maar voldoet vandaag aan alle hedendaagse eisen zonder aan erfgoedwaarde te verliezen.

Het nieuwe Royale Belge-gebouw werd door Caruso St John Architects en Bovenbouw Architectuur ingebeeld, en door DDS+, Foresite, APE, CORES Development en Urbicoon gerealiseerd.

Te midden van andere finalisten uit alle uithoeken van de wereld (Duitsland, China en Verenigd Koninkrijk), mocht dit toonbeeld van een geslaagde reconversie met 2 gouden medailles naar huis.